A Múlt:
Az USAID anyagi forrásaiból 1996 végén Teleház fejlesztő pályázatot hirdetett a DemNet, melynek keretében a hátrányos helyzetű térségek, kistelepülések civil szervezetei pályázhattak.
A Jászkisér Gyermekeiért Alapítvány, az országban harmadikként, a pályázaton elnyert eszközökkel (3 db számítógép, 1 db nyomtató, telefon-fax, A3 fénymásoló) nyitotta meg a teleházat 1997 júliusában. A non-profit alapú működést azóta is, mint tulajdonos az Alapítvány biztosítja.
Nálunk is, mint a többi teleházban a fő működési elv: biztosítani a településen élők számára a modern informatikai eszközökkel megszerezhető információkhoz való közösségi hozzáférést. A szolgáltatásokat mindeni számára egyenlő feltételekkel nyújtjuk. Mindenki irodájaként a helyi civil közösségeket, kisvállalkozásokat és egyéneket kiszolgáljuk, együttműködünk az önkormányzattal.

Az induláskor 3 db számítógépünk volt, jelenleg már 16 db van, ebből egy a szerver. A megnyitás óta biztosítjuk az Internet szolgáltatást, 2000-óta ISDN csatlakozással. 1999-ben szerveztünk először számítógépes oktatást, először csak gyermekeknek, majd felnőtteknek is. A számítógépek számának növelésével bővült az oktatás lehetősége is. Az elmúlt években közel 100 fő (közöttük pedagógusok, köztisztviselők és munkanélküliek is), vett részt a Teleház tanfolyamain, és tett államilag elismert OKJ-s alapfokú számítógép - kezelői vizsgát. A tanfolyamra nem csak jászkisériek jártak, hanem a szomszédos településekről (Jászladányból, Pélyről) is voltak tanulóink.

1998 óta a teleházban szerkesztjük, és adjuk ki a havonta 300 példányban, 16 oldalon megjelenő KISÉR újságot, mely minden harmadik családhoz eljut. A különböző pályázati programok révén több új kezdeményezést is sikeresen meg tudtunk valósítani. 2001-ben nagy fejlesztést sikerült végrehajtani. Az önkormányzattól ingyenes használatba kapott az Alapítvány egy Jászkisér központjában lévő épületet. A Megyei Munkaügyi Központtól pályázaton elnyert 6 millió forintból és az önkormányzattól kapott 1,5 millió forintból az épületet belül sikerült felújítani. A teleház mellett egy nyomdát is kialakítottunk, TelePrint néven, melyben 4 fő megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatunk. Júniustól a KISÉR újságot is itt nyomtatjuk. Az új épületben megfelelő körülményeket tudtunk biztosítani ahhoz, hogy akkreditált ECDL Nemzetközi Vizsgaközponttá minősítést kezdeményezzük. 2002. május óta az engedély erre meg van, túl vagyunk az első csoport sikeres vizsgáztatásán is.
A teleház Jászsági Civil Központként is működik, nagyon sok helyről kerestek fel bennünket azzal a céllal az elmúlt években, hogy ők is teleházat szeretnének létesíteni. Ezeket a törekvéseket mindenben támogattuk, így ma már 5 teleház van a Jászságban, sőt Abádszalókon és Kunhegyesen is a mi segítségünkkel nyíltak meg a teleházak. Az oktatás, irodai szolgáltatás és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása terén szeretnénk tovább fejleszteni tevékenységünket. Ezeket az eredményeket nagyon sok önkéntes munkával, és jelentős helyi összefogással sikerült eddig megvalósítani. Úgy érezzük, hogy a jövőben is nagyon sokat tehetünk az Alapítvány céljainak megvalósításáért, a rászoruló, nehéz sorsú családok és gyermekek segítéséért.

A jelen: