1994. az alapítvány megalakulása, akkor még aktívan működő pedagógusok megálmodták és olyan társakat kerestek akik szívesen vállalták az megalakulással kapcsolatos feladatokat és hozzátették a megalakuláshoz szükséges alaptőkét. (Iskola, Önkormányzat.) Az első években főleg összegyűjtött adományokból nyújtott támogatást, hamar rá kellet jönni, hogy ez az út hosszú távon nem járható, keresni kellett olyan lehetőséget, amely biztos forrásnak látszott.
Szerencsére a jó ügynek vannak segítői, ötletgazdák, akik önzetlenül segítenek, ilyen volt a kuratórium és az alapítók mellett.

1996-ban kezdődött az alapítvány fejlődése, több sikeres pályázattal jelentős anyagi forráshoz jutott az alapítvány.
Az USAID anyagi forrásból, 1996. év végén Teleház fejlesztő programot hirdetett a DemNet melynek keretében a hátrányos térségek, kistelepülések civil szervezetei pályázhattak.
A Jászkisér Gyermekeiért Alapítvány az országban harmadikként, a pályázaton elnyert eszközökkel (3db számítógép, 1db Nyomtató, telefon-fax, 1db A/3-as fénymásoló) nyitotta meg 1997. júniusában a Teleházat. A non-profit alapú működést azóta is, mint tulajdonos az alapítvány biztosítja.
A teleház jó eszköznek bizonyult ahhoz, hogy az alapítvány céljait eredményesebben lehessen megvalósítani. A fő működési elv az volt, hogy biztosítsuk a településen élők számára a modern informatikai eszközökkel megszerezhető információhoz való hozzáférést. A szolgáltatásokat mindenki számára egyenlő feltételekkel nyújtjuk.
Mindenki irodájaként a helyi civil közösségek, egyéneket, kisvállalkozásokat kiszolgáljuk és együttműködünk az Önkormányzattal.
Megnyitás óta biztosítjuk a Internet szolgáltatást, 2000-óta ISDN csatlakozással, jelenleg az e-Magyarország pont segítségével korlátlan szolgáltatási szélessávú működtetéssel 18 gépen keresztül, lehetséges.
A működéshez a feltételeket, a Jászkiséri Szövetkezet biztosított irodát a faházában, amely felszerelésében segített minket az Önkormányzat, és még nagyon sokan mások.
Számítógépes oktatást 1999-ben kezdtük először gyerekeknek, majd felnőtteknek, 2001-ben vizsgázott az első csoport OKJ-tanfolyamon.
2002-ben felújítottuk a Vasbolt 100 éves romos épületét a Munkaügyi Központ 6000000,-Ft támogatásával, a Jászkisér Nagyközség Képviselő-testületének segítségével, ahol korszerű telephelyet kapott az Alapítvány-Teleház, mindenki megelégedésére. Nagy árat követelt a Munkaügyi Központ az adott támogatásért 4 megváltozott munkaképességű ember 3 éves foglalkoztatását, ez óriási ár volt, de megérte, az idő ezt igazolta, utólag elgondolkodva, nagy bátorság volt a kuratórium részéről az ismeretlen vállalkozás miatt.

2002-ben az építkezéssel együtt létrehoztuk a TELEPRINT nyomdát, és a jogot a működésre az Oktatási Minisztériumtól és azóta is működik több- kevesebb sikerrel, mert a technikánk nem kifejezetten korszerű, de működőképes.
2003. májusában szerződést kötöttünk a Neumann János Tudományos Társasággal létrehoztuk a ECDL Akreditált Számítógépes Oktatási központot amely sikeresen működött éveken keresztül, és több száz ember szerzett számítógép kezelői-használói bizonyítványt és tudást, a képzett Jászkiséri szakemberek segítségével, amire utólag is büszkék vagyunk.

A fejlődés nem állt meg, mert a következő évek is azzal teltek el, hogy kerestük a lehetőséget amely biztosítja a fennmaradást, több projektet megpályáztunk sikerrel is, és ezeket beépítettük működési lehetőségeink közé. Önkéntes segítők is nagyban segítették a programok tervezését, előkészítését és megvalósítását. Így mondhatjuk, hogy Közösségi Civilközpontot alakítottunk ki, ahol folyamatosan elérhető információs lehetőséget tudunk biztosítani az egyének és a közösségek számára.

„ Mindenki irodája„ nálunk nem jelszó, hanem működő napi valóság. A „ Jászkisér Gyermekeiért Alapítvány „ Teleháza folyamatosan nyitvatartó, bárki által szabadon látogatható intézmény, teljes egészében civil kontrol alatt működik. Az önkormányzati és gazdasági együttműködés mellett fontosnak tartjuk a civil együttműködés fejlesztését, ezért létrehoztuk a ”CIVIL-KISÉR” honlapot ahol nagy gondot fordítunk a civilek együttműködési feltételeinek kialakítására „adatbázis „ létrehozásával párhuzamosan kialakítjuk a „civil adattárat”.